City shoot met Shirley Shrieken

City shoot met Shirley Shrieken

Facebooktwitterrsstumblrinstagram

Gisteren had ik een leuke city shoot met de jonge, getalenteerde Shirley Shrieken. Hierbij alvast de eerste foto’s uit de shoot.

City shoot met Shirley Shrieken

Het was even spannend met het weer. Het was de hele ochtend al regenachtig en de avond voorspelde niet veel beter. Gelukkig konden Shirley en haar moeder Angelique wat eerder dan aanvankelijk afgesproken. Daardoor konden we precies tussen de door buienradar voorspelde buien door schieten.

Voor deze shoot wilde ik graag weer in het centrum van Amsterdam aan de slag. Daar koos ik voor het gebied tussen Centraal Station en Nieuwmarkt, maar dan net buiten de grootste drukte. Dat zorgde voor die herkenbare, authentieke uitstraling van Amsterdam zonder platgelopen te worden door toeristen. Voor een eerdere city shoot met Berzi bleek dat een ideaal stuk om te werken. Terwijl ik dit schrijf, bedenk ik me dat ik het resultaat daarvan nog niet eens hier geplaatst heb dus dat zal ik ook spoedig doen.

Jong talent

Shirley is met haar 13 jaar één van de jongere modellen waarmee ik gewerkt heb, maar dat was aan het poseren niet te merken. Ze had nauwelijks aansturing nodig en poseerde daarmee beter dan de meeste oudere modellen waarmee ik gewend ben te werken. Heerlijk als je als fotograaf je mond kunt houden en je kunt laten verassen door hetgeen het model je geeft. Dat zorgt weer eens voor wat variaties op de poses waar je soms geneigd bent om op terug te vallen.

Foto’s en film

Naast de foto’s heb ik ook wat filmmateriaal geschoten voor een leuk promo filmpje. Lang niet zoveel als ik zou willen gezien we na een uur werken toch moesten stoppen vanwege de regen. Jammer, want ik had graag nog een uur doorgeschoten.

Dat neemt niet weg dat we in die tijd toch tientallen foto’s heb kunnen schieten waar ik zeer tevreden mee ben. Voor het filmpje had ik minder gefilmd dan ik eigenlijk zou willen, maar het bleek net genoeg.

Facebooktwitterreddittumblrmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *