Gregory Melfor bodybuilding fotoshoot

Facebooktwittergoogle_plusrsstumblrinstagram

Vorige week deed ik een bodybuilding fotoshoot met Gregory Melfor. 

Bodybuilding fotoshoot

Nadat ik eerder zijn vriendin Rowie schoot, was het nu tijd voor een fotoshoot met Gregory Melfor die in wedstrijd prep was voor het NK Bodybuilding.

Voor deze shoot had ik onder andere twee specifieke foto’s in gedachten. Eentje waarbij de schaduw gemanipuleerd werd.

Ik had onlangs een foto geschoten waarbij de nadruk lag op het creëren van een grote schaduw achter het model op de muur. Voor dat effect moet je echter een totaal andere belichting gebruiken dan de belichting die ideaal is voor het model zelf. Daarom had ik nu besloten om de foto samen te voegen uit twee separate foto’s. Zo kon ik voor zowel het model als diens schaduw het beste licht gebruiken. Dat hield wel in dat ik de foto vanaf precies dezelfde plek moest schieten om het werk in photoshop wat makkelijker te maken. Jammer dus dat ik daarvoor een statief te kort kwam. Handig echter dat Rowie erbij was zodat ik haar kon vragen na de eerste foto de diverse flitsers anders in te stellen voor de tweede. In de tussentijd kon ik dan muisstil blijven zitten om de tweede foto te schieten. Uiteindelijk goed gelukt, al zeg ik het zelf.

De tweede specifiek bedachte foto was ook een compositie, maar nu uit drie verschillende foto’s. Het thema was ‘The evolution of bodybuilding’, naar het boek van Arnold Schwarzenegger. De vraag aan Gregory was om drie verschillende bodybuild poses te maken op diverse hoogten die als serie uitgevoerd moesten kunnen worden. De hoogteverschillen wilde ik graag om een beeld te krijgen dat doet denken aan de plaatjes van de evolutie van de mens.

Foto’s Gregory Melfor

 

Facebooktwittergoogle_plusreddittumblrmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *