Sneeuw fotoshoot met Melissa

Sneeuw fotoshoot met Melissa

Facebooktwittergoogle_plusrsstumblrinstagram

Gisteren deed ik een sneeuw fotoshoot met Melissa. Geen idee hoeveel kans je daar nog op krijgt deze winter immers. 

Sneeuw fotoshoot

Eigenlijk zou eergisteren de beste dag geweest zijn wat het weer betreft. De sneeuw die nog uit de lucht viel en de grond met en vers pak bedekte was perfect voor een shoot. Ik was een artikel aan het schrijven toen ik uit het raam keek en dacht:”Ik wil schieten!”. Maar het was al 15:00 en ook al zou ik nog een model kunnen vinden die op zo’n korte termijn kon, dan zou het al snel te donker worden. Ik wilde echt lichte foto’s met de sneeuw als achtergrond. Donkere achtergronden heb ik immers genoeg in mijn fitness fotografie. Dus besloot ik een model te zoeken voor de volgende dag.

Ik nodigde Melissa uit voor deze shoot omdat ik graag een blond model wilde tegen de witte achtergrond met sneeuw voor een high key effect (foto met voornamelijk lichte/witte tonen). Gelukkig kon ze op de korte termijn.

Met een beetje hulp van photoshop

Gisteren deden we de shoot rond 14:00. Ik had gekozen voor een nabij gelegen park. Minder sneeuw natuurlijk dan de vorige dag en al helemaal geen vallende sneeuw meer. Daar mocht photoshop dan ook uitkomst bieden al koste dat vier tot vijf lagen sneeuw voor een zo realistisch mogelijk diepte en bewegingseffect. Toen ik op die manier eenmaal aan het spelen was met kunstmatige sneeuw besloot ik voor twee foto’s nog een stapje verder te gaan door er filmpjes van te maken.

Qua belichting was het voor mij vooral een leuk project om te experimenteren met andere technieken. Ik ben erg blij met de uitkomst.

Foto’s sneeuw fotoshoot

De foto’s die ik tot nu toe bewerkt heb.

Facebooktwittergoogle_plusreddittumblrmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *