Speciale bewerking

Wil je een speciale bewerking van je foto? Een epische achtergrond die jouw foto thematisch helemaal afmaakt?

Speciale bewerking (“composites”)

Voor een zogenaamde “composite” begin ik met het nauwkeurig uitknippen van de foto uit de achtergrond. Ondanks de nieuwste updates van Photoshop blijft dit voor een grote gedeelte hand- en precisiewerk.

Daarna ga ik op zoek naar een geschikte achtergrond die zowel thematisch als qua perspectief, belichting en kleurstelling matched met de geschoten foto.

Eenmaal gekozen (soms alweer een uur verder) breng ik voor en achtergrond samen door verschillen in genoemde belichting en kleuren te corrigeren. Tot slot breng ik eventueel extra sfeer elementen aan (rook, regen, sneeuw, bliksem etc.).

Thema aanvullen

Een speciale bewerking, of composite, biedt de mogelijkheid een gekozen thema te versterken. Lara Croft? Die plaats ik in de jungle. Een Conan-achtige strijder? Die plaats ik op een berg met schedels. Een koppeltje met pistolen? Die plaats ik tegen een oorlog achtergrond.

Before:


After:

Prijs speciale bewerking

Nogal wat werk dus. Vandaar dat hiervoor een prijs van 25 euro per foto geldt. Bovendien moet ik vooraf weten dat dit de bedoeling is in de nabewerking. De foto wordt dan op een manier geschoten waardoor ik een beter resultaat bereik.

Voorbeelden: