Bodybuild fotoshoot met Fred Kwakkel

Bodybuild fotoshoot met Fred Kwakkel

Facebooktwitterrsstumblrinstagram

Zondag deed Fred Kwakkel mee aan de Enercup 2018. Maandag legden we zijn podium shape vast in een fotoshoot.

Bodybuild fotoshoot Fred Kwakkel

Zondag was ik de hele dag in Hoogeveen bij de Enercup 2018.  De eerste twee batches van in totaal 2.500 foto’s kan je hier op de site al vinden. Maandag ging ik weer terug naar mijn ‘echte’ werk; fitness fotografie op locatie met mijn eigen belichting.

Het blijft toch een hele andere tak van sport, foto’s maken van atleten op een podium. Als fitness fotograaf ben ik normaal gewend het hele plaatje te bepalen. Hoe en waar ik het model neerzet, welke kleding we gebruiken, hoe het model moet poseren. Belangrijker nog; ik werk dan met twee tot vier flitsers om zelf volledige controle te hebben over het de belichting.

Bij foto’s maken atleten tijdens een bodybuildwedstrijd kan dat allemaal niet. Creatief gezien vind ik die foto’s dan ook niet te vergelijken met mijn normale werk. Eerder met sportfotografie waarbij de uitdaging ligt op het vastleggen van de belangrijke momenten. Je kunt het immers niet laten herhalen zoals in de studio of sportschool.

Hier onder kan je een paar foto’s zien van Fred in de sportschool.

Facebooktwitterreddittumblrmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *