Mangrove fotoshoot in Suriname

Mangrove fotoshoot in Suriname

Facebooktwitterrsstumblrinstagram

Een van de fotografische hoogtepunten in Suriname was ons eerste bezoek aan Overbridge River Resort en de ‘mangrove fotoshoot’ die we daar deden. 

Overbride River Resort

In de eerste week van ons verblijf in Suriname werden we door een tante van mijn vrouw uitgenodigd om de eerstvolgende zaterdag naar Overbridge te gaan. Een locatie met een strand en mogelijkheid te zwemmen in de Suriname rivier. 

We werden die zaterdag opgehaald door een busje gevuld met familie en vrienden en vertrokken zo richting Overbridge zo’n 45 minuten rijden. Eenmaal daar bleek het een resort met meerdere bungalows en een privé-strand. Het deel waar je kon zwemmen was door hekken met gaaswerk afgeshermd van de rest van de rivier. De fotograaf in mij dacht:”Lelijk die hekken”. De zwemmer in mij dacht:”Fijn, geen piranha’s”.

Maar van zwemmen kwam weinig terecht. Het bleek laag water en in het afgeschermde was nauwelijks genoeg water voor een voetenbad. De rest van de groep was dan ook teleurgesteld.

Laag water en mangrove bomen.

Mijn vrouw en ik vonden het echter geweldig. Ik had bij aankomst meteen mijn apparatuur uitgepakt en opgesteld om fotoshoots te doen. Zo’n mooie locatie kon ik niet laten liggen immers. Toen ik een verkennende ronde maakte, zag ik een klein stukje strand. Heel idyllisch, rood zand met een oud vissersnet. Toen ik eenmaal op het strandje zelf stond, kon ik zien wat eerder door bomen verborgen was: prachtige wortels van mangrove bomen. Dat strandje en de watervallen waar we later nog zouden schieten delen wat mij betreft de nummer 1 positie van mooist locaties waarop ik in Suriname geschoten heb.

Bij hoog water zouden we die wortels helemaal niet gezien hebben. Het water staat op dat punt dan wel 2 meter hoger en zou die mooie wortels vrijwel helemaal bedekt hebben. Daar zouden we later achter komen toen we Overbridge enkele weken later opnieuw bezochten.

Meerdere modellen

Ik begon foto’s van mijn vrouw te maken en zij vervolgens van mij. Ja, mijn naam mag er dan nog onder als fotograaf gezien ik alles ingesteld heb.

Het kostte even wat moeite om ook wat andere uit de groep voor de camera te trekken. Het was dan ook jammer dat net toen de rest een beetje loskwam er een buitje water viel waardoor we moesten stoppen.

Facebooktwitterreddittumblrmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *