Over Kenneth Fotografie

Over Kenneth Fotografie

Kenneth Fotografie is mijn portfolio: Kenneth Nwosu, 38 jaar oud en woonachtig in Purmerend. In de fotografie kan ik mezelf het beste omschrijven als een zeer gedreven, autodidactische “newbie” met grote passie voor de kunst.

Fitness & Bodybuilding

Hoewel ik al sinds mijn vroege jeugd aan krachttraining doe, is dit “pas” zo’n 13 jaar op (natural) bodybuilding gericht. Dit houdt voor mij in dat ik mijn training en voeding zo effectief mogelijk probeer in te richten met spiermassa als doel. Toen ik begon met bodybuilding wilde ik zo snel mogelijk alles weten wat er te weten valt. Ik kan namelijk nogal gedreven zijn als ik ergens aan verslingerd ben.

Mijn passie voor de “livestyle” en de kennis die ik daarvoor had opgedaan, wilde ik overbrengen op anderen. Zes jaar geleden begon ik met Buildmybody.nl. Een fitness- en bodybuildblog die zich vooral probeerde te onderscheidden door wetenschappelijk onderbouwde artikelen, gebracht op een manier die voor een ieder te begrijpen is. Buildmybody.nl groeide in korte tijd uit tot een populair blog. Een samenwerking met Fitsociety.nl heeft ertoe geleid dat Buildmybody.nl sinds begin 2015 bij Fitsociety.nl is ondergebracht. Sinds begin 2014 echter werk ik al als hoofdredacteur van Fitsociety.nl. Naast artikelen over zaken als voeding, blessures en training schrijf ik regelmatig verslagen van bodybuildwedstrijden zowel nationaal als internationaal. Enkele persoonlijke hoogtepuntjes waren de gelegenheden om mannen als Ronnie Coleman, Dorian Yates en Jay Cutler te kunnen interviewen. Dit jaar is Kenneth-Fotografie.nl ook sponsor van de Enercup.

Fitness fotografie

De directe aanleiding om mij in fotografie te verdiepen, specifiek portretfotografie, was de poging eindelijk eens tevreden te zijn over foto’s van mezelf. Vrijwel iedereen die serieus aan krachttraining doet, zal dit gevoel herkennen. Na de training tevreden in de spiegel kijken, maar er niets van terug zien als je een foto maakt. Medio 2014 ging ik me verdiepen in zaken als belichting en compositie. Ik raakte verslingerd en een nieuwe passie was geboren. Mijn eerste modellen waren familieleden en vrienden die onder lichte drang voor de camera werden gedwongen tijdens verjaardagen en op vakantie.

Rond dezelfde tijd had ik een oproep op Buildmybody.nl voor fitnessmodellen. Mensen met een goed verhaal en mooie resultaten konden deze insturen ter inspiratie voor anderen. Eerder had ik het idee aan het einde van het jaar één van deze modellen een shoot bij een fotograaf cadeau te doen. Omdat mijn eigen foto’s echter steeds beter werden, dacht ik op gegeven moment:” Waarom doe ik het niet zelf”. Ik was me er natuurlijk van bewust dat dit misschien een beetje pretentieus was dus was ik nog meer gedreven om in korte tijd zoveel mogelijk te leren. Die eerste shoot met een model was natuurlijk ontzettend spannend. Dat was zo’n negen maanden geleden. Dat een en ander hard kan lopen blijkt uit het feit dat ik vorige maand alleen al dertien photoshoots gedaan heb en de komende maanden nog drukker lijken te worden. Ik begon thuis in de serre, huurde de afgelopen maanden ruimte per uur, maar kan nu dus al op zoek naar een vaste studioruimte die eind dit jaar moet openen.

Het leukste van het werk als fitness fotograaf vind ik dat je in de gelegenheid bent mensen zichzelf te laten zien zoals ze zichzelf nog nooit gezien hebben. Om die glundering in de ogen te zien wanneer je een paar previews op de camera laat zien is fantastisch, maar ook om de reacties online te zien wanneer  klanten de foto’s bijvoorbeeld op facebook plaatsen.