Ballet fotoshoot met Ella Joy

Ballet fotoshoot met Ella Joy

Facebooktwitterrsstumblrinstagram

Vandaag had ik eindelijk een ballet fotoshoot. Van alle ideeën die ik ooit voor fotoshoots gehad heb, lag deze nog het langst op de plank. 

Eindelijk een ballet fotoshoot!

Ik probeerde al een paar jaar een (goede) ballerina te vinden voor een fotoshoot. Vaak als ik klassiek geschoolde dansers op tv zie dan denk ik:”Kon ik dat maar fotograferen”. Als fotograaf kan techniek vrij snel geleerd worden. Het creatieve gedeelte is hetgeen dat langer duurt en actieve inzet vereist. Goede dansers nemen een groot deel van het creatieve gedeelte van je over. Zij zijn immers de experts in kunst in beweging. Voor mij alleen de taak om op het juiste moment op pauze te drukken.

Ballerina gevonden.

Maar die goede dansers kon ik dus niet vinden, ondanks meerdere online oproepen en berichtjes naar diverse dansscholen. Totdat ik eind vorig jaar op instagram het profiel van een ballerina vond met een prachtig profiel. Precies van ik zocht! Notabene woonachtig in dezelfde stad als ik. Tijdens de shoot zelf zou blijken dat we blijkbaar al jaren in dezelfde straat wonen. Zo zie je maar dat je soms kan je erg lang en ver zoeken kunt naar iets dat erg dichtbij is.

Ik zocht contact op met Ella Joy en haar moeder en we spraken af een concrete planning te maken in het voorjaar. Corona gooide natuurlijk wat roet in het eten, maar van uitstel kwam geen afstel.

De shoot

We deden de shoot lekker dichtbij in Purmerend rondom een gebied waar ik de laatste tijd vaker heb geschoten. Ik had wel wat inspiratiebeelden opgezocht om bepaalde settings te kunnen plannen. Zoals gezegd echter, liet ik nu graag de poses voor een groot deel door het model invullen. Dat leverde super plaatjes op die ik zelf nooit bedacht had kunnen hebben.

ik had natuurlijk veel te veel ideeën voor een enkele ballet fotoshoot en kijk nu al uit naar een volgende samenwerking.

Dit zijn slechts de eerste previews van de shoot. Spoedig volgt meer!

 

Facebooktwitterreddittumblrmail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *