Kenneth Nwosu (fitness model)

Kenneth Nwosu (fitness model)

Facebooktwitterrsstumblrinstagram

Handig als je zelf af en toe als model voor de camera kunt staan om bepaalde dingen uit te proberen….

Van fitness model naar fitness fotograaf

Handig als je zelf af en toe als model voor de camera kunt staan om bepaalde dingen uit te proberen….

Zo is fotografie voor mij veranderd van een leuke hobby waarbij ik met toeval wel een leuke plaatjes schoot tot een passie waarbij ik alles ik wil weten van belichting, compositie en poseren tot styling en visagie. Je kent dat wel: Je ziet jezelf bij een bepaald licht in de spiegel en denkt:”Zo zie ik er eigenlijk best goed uit”. Je pakt je camera of mobiel en gaat er nog eens goed voor staan. Toen net zag je er al goed uit, laat staan als je ook nog eens al je spieren aanspant voor een foto, zo denk je. Vervolgens maak je de foto en zie je daarop niets terug van wat je zag in je spiegel omdat je geen verstand hebt van bijvoorbeeld belichting en poseren. Een andere keer maakt iemand een foto van je in een bepaalde situatie waarin je helemaal niet bezig was met hoe je eruit zag en blijkt dat je fysiek er juist extra goed uitkomt op die foto.

Dit frustreerde mij zodanig dat ik wilde weten hoe dit kwam. Ik begon me te verdiepen in fotografie en belichting en maakte gretig gebruik van familie en vrienden als modellen. Op gegeven moment maakte ik een shoot met mezelf en zag ik mezelf voor het eerst terug op een foto waarbij ik mezelf er juist beter uit vond zien op de foto dan in het echt (de “hoodie shoot”).

Dat was voor mij het moment dat ik wist dat ik meer wilde met fotografie. Aanvankelijk was dit alleen fitness fotografie, maar al snel werd de interesse een stuk breder.

Facebooktwitterreddittumblrmail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *