Levitation photoshoot met Donna

Levitation photoshoot met Donna

Facebooktwitterrsstumblrinstagram

Eindelijk dan de levitation photoshoot met Donna uitgevoerd nadat we dit idee al een paar jaar op de plank hadden liggen. 

Levitation photoshoot met Donna

Dit jaar heb ik vrij weinig beach shoots gedaan. Maar de shoots die ik heb gedaan waren wel erg tof. Zo ook de levitation Photoshoot met Donna. Een thema dat meerdere modellen graag wilden uitwerken, maar dat technisch nog vrij lastig kan zijn. Donna was de eerste gelukkige:)

Voor het zwevende effect moet je een paar trucjes toepassen. Ten eerste moet je iets hebben waarop je model kan liggen, net boven het wateroppervlak. Om het jezelf makkelijk te maken, moet je vervolgens op exact dezelfde plek een foto maken zonder het model en de kruk of stoel waarop ze lag. Dat maakt het makkelijker om achteraf de kruk of stoel weg te werken. Je hebt immers al een foto vanaf dezelfde plek met het water dat anders bedekt werd.

Dat is tenminste de theorie. In praktijk bleek het erg lastig om twee keer vanaf exact dezelfde plek de foto te maken. Ik maakte deze namelijk zittend in het water met de camera vlak boven water niveau. Een hoogte waarop ik deze niet kan plaatsen als ik van mijn statief gebruik maak. Muisstil blijven zitten dus terwijl het model snel opstaat om uit het plaatje te verdwijnen voor de ‘lege foto’.

Het stomme is dat ik de lege foto achteraf niet eens gebruikt heb en zelf gewoon heb ingeschat hoe het water eruit zou zien achter de weg te werken stoel. Dat werkte uiteindelijk ook prima:)

 

Facebooktwitterreddittumblrmail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *