Shoot met Ghislaine in de Heemtuin

Shoot met Ghislaine in de Heemtuin

Facebooktwitterrsstumblrinstagram

Afgelopen maandag deed ik een mooie shoot met Ghislaine in de Heemtuin. De zon ontbrak, maar toch werd het een erg mooi shoot.

Shoot met Ghislaine in de Heemtuin

Een paar weken geleden was ik in het skatepark bezig met een fitness shoot toen ik toevallig Ghislaine zag. Door de combinatie van dat prachtige haar en haar styling op dat moment, kon ik het niet laten haar te vragen een paar foto’s te maken toen mijn klant zich even aan het omkleden was.

Later stuurde ik de foto toe, maar nodigde haar ook meteen uit voor een volledige shoot op tfp basis. Afgelopen maandag spraken we af in de Heemtuin in Purmerend. Dat hoge gras leek me de perfecte achtergrond tegen het rode haar van Ghislaine. Ook was het een mooie gelegenheid om mijn nieuwe 85mm F1.4 lens van Samyang uit te proberen. Dit zijn bij uitstek het type shoots waarbij zo’n lens mooi tot zijn recht komt. Het diafragma van F1.4 zorgt voor een prachtig bokeh op de achtergrond. Wel handig dat ik high speed sync heb op mijn beide flitsers want een hoge sluitertijd is bij zo’n diafragma wel nodig. Het handmatige focussen dat helaas nodig is met deze lens heb ik inmiddels al aardig onder de knie.

Helaas was er geen zon te bekennen, dus van het geplande golden hour effect was geen sprake. Met mijn flitsers en ook deels in de nabewerking heb ik dit effect in sommige foto’s proberen na te bootsen. Het was in ieder geval wel droog. Anders zouden we in het skatepark hebben afgesproken. Dit was echter voor deze shoot een veel mooiere setting. Ook schoten we een paar foto’s samen met vriend Dave wat ook mooi paste op die locatie.

Uiteindelijk ben ik dan ook erg blij met het resultaat en met het feit dat ik Ghislaine toevallig die dag tegenkwam in het Skatepark.

Foto’s Ghislaine in de Heemtuin

 

Facebooktwitterreddittumblrmail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *