Rookbom fotoshoot met Maud en Danique

Rookbom fotoshoot met Maud en Danique

Facebooktwitterrsstumblrinstagram

Gisteren deed ik een leuke urban rookbom fotoshoot met Maud Beeren en Danique Fonken op het skatepark. 

Rookbom fotoshoot

Binnen werk ik regelmatig met een rookmachine. Dat werkt altijd super makkelijk. Je bepaalt zelf hoeveel rook je hebt en waar je het wilt plaatsen. Met gekleurde filters op de flitsers kan je het bovendien iedere kleur geven. Om dat effect buiten te proberen, heb je rookbommen nodig. En daar had ik nou niet bepaalde de beste ervaring mee tot nu toe.

Eerdere rookbommen bestelde ik via Chinese websites. Dat waren tabletten die je moet aansteken en niet vast kunt houden. Ze geven bovendien behoorlijk kort rook. De vorige keer dat ik ze gebruikte, moest ik er vier tegelijk aansteken en in photoshop nog rook toevoegen voor het juiste effect.

Foto’s maken met rookbommen

Werken met rookbomen, maar ook met een rookmachine, betekent voor mij een iets anders dan gebruikelijke aanpak. Normaal kan ik iedere twee of drie foto’s wel een paar aanpassingen willen doen in de belichting of aanwijzingen geven voor de poses.

Met de rook heb je echter beperkte tijd. Negentig seconden en dan is 6 euro aan rook op. Goed plannen van tevoren dus wat de bedoeling is, zodat de modellen die 90 seconden zelf met verschillende poses kunnen vullen met weinig aanwijzingen. En natuurlijk zorgen dat je je belichting en compositie al getest hebt voordat je begint met schieten.

Maar ook wanneer je alles gepland hebt, is het vervolgens maar afwachten wat de rook precies gaat doen.

Weer naar het skatepark

Voor deze shoot hadden de modellen echter zelf de rookbommen al geregeld en die bleken toch een stuk beter (en dus ook duurder).

De modellen voor deze shoot waren Maud Beeren en Danique Fonken. Als locatie stelde ik het skatepark A8 voor. Ja, weer het skatepark. Ten eerste omdat het de enige (mij bekende) grote, overdekte én vrij toegankelijke locatie in mijn omgeving is. Een bos leek me nu bijvoorbeeld niet slim met de wind en buien. De veel graffiti in het skatepark pastte bovendien perfect in het thema.

Poseren in de kou

De kou was natuurlijk wel een uitdaging. En dan heb ik het nog niet eens over het feit dat ik op een gladde rotonde bijna onderuit ging op de motor, onderweg naar de shoot. Ik doel vooral op de inverse relatie tussen kou en het humeur van modellen.

Daarom begon ik steeds met de beide dames gezamenlijk om vervolgens met solo foto’s verder te gaan. Dan konden ze steeds afwisselend opwarmen in hun auto. En natuurlijk een dikke jas net buiten beeld van de camera:) Toch respect voor de dames die de kou trotseerden terwijl ik in de drie lagen van mijn motorpak liep.

Korte video

Met de kou en de grilligheid van de rook was het dus al een uitdaging om de gewenste foto’s te maken. De hoeveelheid rookbommen was bovendien beperkt. Toch wilde ik één rookbom bewaren om nog een beetje te kunnen filmen. Ik heb uiteindelijk veel minder gefilmd dan normaal, maar toch genoeg voor het bovenstaande filmpje.

Foto’s

Facebooktwitterreddittumblrmail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *