Strand fotoshoot met Dimphy

Strand fotoshoot met Dimphy

Facebooktwitterrsstumblrinstagram

Eergisteren had ik weer een leuke shoot met Dimphy. Dit keer een strand fotoshoot bij het Twiske te Landsmeer bij een temperatuur van 30 graden.

Strand fotoshoot met Dimphy

Met de temperaturen van de afgelopen hittegolf leek het me weer een mooi moment om wat strand fotoshoots te doen naast de reeds geplande shoots. Voor de betaalde shoots moet ik altijd afwachten wie ik voor de camera krijg. Zelf doe ik nog regelmatig shoots voor eigen portfolio en daarvoor kan ik zelf de modellen uitnodigen die mij het beste lijken te passen in het gekozen thema.

Zo nodigde ik onder andere Dimphy uit voor een strand fotoshoot bij een van de strandjes van het Twiske. Het was nog 30 graden toen ik aankwam op de motor. Ik kon dus niet wachten om snel om te kleden, mijn lampen op te stellen en snel af te koelen in de schaduw van de paraplu’s van mijn flitsers.

Normaliter probeer ik in en rond het water te schieten voor veel variatie. De foto’s in het water bewaar ik vaak voor het laatste. Ook omdat modellen in het water vaak snel kunnen afkoelen wat normaal niet bevorderlijk is voor de shoot. Bij deze temperaturen echter was in het water de enige plek waar het nog een beetje uit te houden was.

Zelfs in het water, werkte ik me nog in het zweet. Deels omdat je je toch zorgen maakt om je camera en flitsers die slechts centimeters van het water zijn verwijderd. Maar vooral toch van de temperatuur:) Daarom scheelde het weer enorm dat Dimphy als model geen aansturing nodig heeft. Dat maakte mijn werk weer een stuk makkelijker.

Golden hour

Ik sprak ditmaal wat later af, ten opzichte van de tijd waarop de zon onder zou gaan. Het uur ervoor heb je, als het goed is, die mooie gouden glans. Nadat de zon is ondergegaan, komen de meer rode en paarse tinten. Prachtig hoe de lucht zo snel kan veranderen en voor een heel ander gevoel in de foto kan zorgen. Het voordeel van het water is dat dit als spiegel dient waardoor die mooie lucht ook onderin de foto terugkomt.

 

Facebooktwitterreddittumblrmail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *