Studio shoot Shannen Krooswijk

Studio shoot Shannen Krooswijk

Facebooktwitterrsstumblrinstagram

Eergisteren had ik een leuke studio shoot bij Back2Basic met Shannen Krooswijk. Eén shoot met heel veel variatie.

Studio shoot Shannen Krooswijk

Dit was de eerste keer dat ik een binnenshoot deed met Shannen, na een eerdere beachshoot en fantasy/fashion shoot. Ditmaal hadden we een standaard studio shoot ingepland, gebruik makend van de dojo-ruimte van sportschool Back2Basic. Veel heb je immers niet nodig voor een studio shoot; Een neutrale achtergrond en belichting. Met de witte muur van de dojo en mijn grijze achtergrondscherm kom ik dan ook al een heel eind.

Kleding voor een studioshoot

Kleding is natuurlijk altijd belangrijk voor een shoot, maar helemaal bij een studioshoot. De omgeving geeft je als model en fotograaf namelijk niet direct inspiratie. Het is immers een neutrale lege ruimte met niets om mee te werken.

De kleding is dan ook wat beiden moet inspireren tot het bedenken van bepaalde shots. Altijd fijn als een model dan een tas vol kleding meeneemt. Dan heb je meteen weer een hele rits aan ideeën om de shoot mee te vullen

‘Lara Croft’

Shannen en ik hadden van tevoren al besproken een paar close up shots te schieten met een hoofddoek om de nadruk op de ogen te leggen. Zelf zocht ik naar een mooie zijden doek hiervoor thuis, maar in plaats daarvan vond ik een militairy tactical vest. Niet bepaald hetzelfde natuurlijk, zo’n beetje het omgekeerde zelfs. Maar wel tof!

Ik had het vest slechts eenmaal eerder gebruikt voor een selfie en had het dus nog niet op een vrouwelijk model gezien. In de sportschool had ik nog wat spullen liggen en ik meende me te herinneren daar ook een zwarte pet bij te hebben die zou moeten passen in het plaatje. Toen ik die zocht in de gym vond ik echter ook nog een beenholster. Ik was al helemaal vergeten dat ik die nog had en wat een mazzel dat die al op de locatie lag! Ik heb ‘m ooit lang geleden gekocht en had ook die pas voor één shoot gebruikt.

Die dag had ik echter twee goede modellen bij wie deze outfit goed zou moeten passen. Toen ik niet kon besluiten wie de outfit mocht dragen, besloot ik gewoon beide te doen. In photoshop heb ik vervolgens beide samengevoegd tot één foto, maar voor beiden heb ik ook meerdere mooie solo’s geschoten.  Replica pistolen had ik niet liggen, wel een samurai zwaar en kruisboog. Ook goed:)

‘Lijkt op Lara Croft’ waren de reacties van velen. Mooi, want dat effect had ik jaren geleden al in gedachte toen ik de beenholster kocht:) Replica pistolen had ik niet liggen, wel een samurai zwaar en kruisboog. Ook goed!

Previews

Facebooktwitterreddittumblrmail
One comment on “Studio shoot Shannen Krooswijk
  1. Joice da Silva schreef:

    Goedeavond,
    Mijn naam is Joice da Silva en ben al een tijdje naar opzoek naar een fotograaf/fotostudio die fotos met replicas pistool maakt. Dan vraag ik me af als jullie dat ook doe, en zo ja, wat moet ik precies doen om bij jullie te kunnen komen fotograferen
    Mvg
    Joice da Silva

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *