Team SheWolves (Fitness Fotografie)

Team SheWolves (Fitness Fotografie)

Facebooktwitterrsstumblrinstagram

Afgelopen zaterdag had ik een fantastische photoshoot met de dames (en heer) van team SheWolves. Locatie: De oude betonfabriek van MBI in Raalte.

Top locatie “Urbex Photography”DSC_9566wm

Ik vind zogenaamde Urbex Photograpy heel mooi. Oude vervallen, industriële panden bieden een zeer interessante achtergrond, helemaal als je het normaal moet doen met de achtergrondschermen in de studio. Iedere hoek, iedere richting waarin je keek, bood een fantastisch decor. Veel fotografen houden hun Urbex locaties angstvallig geheim. Ik dank al mijn kennis aan de passie waarmee andere fotografen hun werk en kennis delen en zet die traditie dan ook graag voort. We schoten bij MBI Beton in Raalte, een oude betonfabriek die nu al 17 of 18 jaar gesloten is. Het mooie is dat het beheer in handen is van een oud medewerker van de fabriek en diens vrouw die kunstenaars een warm hart toedragen. Dit betekent dat je wel al het verval hebt dat je van zo’n oud pand mag verwachten inclusief de ingegooide ramen, zonder de nadelen die hier vaak mee gepaard gaan (denk aan junks en het gevaar in naalden te stappen). Bovendien betekent een afspraak maken met de beheerder dat je niet over hekken hoeft te klimmen of over sloten hoeft te springen (iets dat niet voor ieder model is weggelegd).

De beheerder wist ons echter te vertellen dat er plannen zijn om de locatie at te breken om ruimte te maken voor nieuwbouw. Ik moedig iedere fotograaf die van Urbex houdt dan ook aan nog snel gebruik te maken van deze prachtige locatie.

Top modellen

Het was een mooi contrast om te zien. Vijftien goed gekapte en geklede fitness modellen die met hun koffertjes een verlaten betonfabriek inlopen. Het deed me een beetje denken aan een aanlevering van Hollands Next Top Model waarin de modellen in een loods worden geplaatst in plaats van een luxe appartement.

Werken met fitness modellen waarvan diverse wedstrijdervaring hebben of daarvoor trainen, biedt diverse voordelen. Ten eerste natuurlijk de mooie fysiek. De wedstrijdervaring en/of voorbereiding hierop leert echter ook presentatie wat het schieten een stuk makkelijker maakt. Als het dan ook nog eens zo’n gezellig team is als de dames van Team SheWolves dan is een leuke shoot al helemaal gegarandeerd.

We zijn begonnen met wat meer typische fitness fotografie met bikini fitness poses en hier en daar een dumbell curl. Daarna geswitched naar lingerie om te eindigen in stoere “werkers” kleding.

Als fitness fotograaf een prachtklus.

Sommige dames zal ik overigens over twee weken alweer schieten, maar dan wanneer ze op het podium staan tijdens de Enercup in Hoogeveen.

Foto’s

Enkele previews van de shoot.

Facebooktwitterreddittumblrmail
2 comments on “Team SheWolves (Fitness Fotografie)
  1. Hartstikke bedankt voor de geweldige middag en foto’s Kenneth, we hadden ons geen betere, enthousiastere en professionelere fotograaf kunnen wensen. Dank je wel en we zien je op de Enercup!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *