Brokopondo stuwmeer en Suriname rivier

Brokopondo stuwmeer en Suriname rivier

Facebooktwitterrsstumblrinstagram

Na onze tocht op de Brownsberg overnachten we op een lodge waar de Suriname rivier mondt in het Brokopondo stuwmeer. 

Brokopondo stuwmeer en Suriname rivier

De Brownsberg ligt aan de oevers van het grootste binnenlandse water van Suriname, het Brokopondo stuwmeer. Ook aan die oevers, waar de Suriname rivier mondt in het stuwmeer, overnachtten wij bij de Afobaka lodge.

Toen we na de vermoeide dag op de berg ’s avonds aankwamen bij de lodge was het nog licht genoeg om even het strandje aan de Suriname rivier te bekijken. Aan de overkant van de rivier waren heuvels en ik bedacht me dat aan die kant de zon op zou komen in de ochtend. We besloten dus voor zonsopkomst op het strand te zijn voor een shoot in de rivier. 

Dat bleek spannender dan de hele tocht op de berg de vorige dag. We hadden namelijk niet opgelet toen we de vorige avond van het strandje naar de lodge reden. ’s Ochtends voor zonsopkomst was het pikkedonker en wisten we niet meer hoe we op het strand moesten komen. Totdat ik een pad door het bos zag met een bordje ‘strand’. Dat bleek een smal bospad van zo’n 200 meter lang, hoewel we aanvankelijk geen idee hadden hoe lang het pad zou zijn. In het donker, slechts verlicht door een mobieltje, lijkt iedere boomstronk (en dat waren er nogal wat) op een slang. Het feit dat ik halverwege een zeer grote spin naast mijn vrouw haar voeten zag, besloot ik maar voor me te houden tot we het bos uitgekomen waren.

Gelukkig bleek het dus niet een al te lang pad en kwamen we al snel op het strand. Precies zoals gepland om 06:00, voor zonsopkomst met de ochtendnevel nog op de heuvelrug. Het water was heerlijk overigens.

Brokopondo stuwmeer

Rond 08:30 waren we weer in de lodge waar een ontbijt klaarstond. Daarna vertrokken we naar het stuwmeer voor een boottocht. Ondertussen deden we nog een van de eilandjes op het meer aan waar we even konden relaxen in een hangmat op een mooi strandje.

Mijn flitser liet ik achter en de onderstaande foto’s zijn dan ook met natuurlijk licht geschoten.

 

Facebooktwitterreddittumblrmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *