Herfst fotoshoot met Dimphy in het Purmerbos

Herfst fotoshoot met Dimphy in het Purmerbos

Facebooktwitterrsstumblrinstagram

Gisteren deed ik een leuke herfst fotoshoot met Dimphy in het Purmerbos. Ik ben erg happy met het resultaat. 

Herfst fotoshoot met Dimphy in het Purmerbos

Toen er vorige week een paar mooie dagen waren en de herfst zich weer van haar mooie kant liet zien, kon ik het toch niet laten een shoot voor eigen portfolio in te plannen. Ik had net de drukste weken van het jaar achter de rug en nog een paar drukke weken voor de boeg. Maar dat waren voornamelijk fitness shoots. Nu ik de mooie herfstkleuren weer zag, wilde ik graag het bos in.

Ik had nog niet eerder met Dimphy gewerkt, maar ze leek me perfect voor deze shoot. Ik wilde die warme zachte sfeer creëren die zo mooi past in deze tijd van het jaar. Ook wilde ik de nadruk leggen op close ups en dan helpt zo’n prachtig stel ogen natuurlijk. Een mooie bos haar helpt bovendien om het strijklicht te vangen waardoor je het effect van de laaghangende zon mooi kunt benaderen. Die zon was overigens vooral achter de wolken verstopt dus daar was een tweede flitser voor meegenomen.

Het voelt voor mij altijd erg lui als ik modellen niet of nauwelijks hoef aan te sturen. Gisteren voelde ik me dan ook behoorlijk lui. Dimphy poseert als een ervaren model wat mijn werk erg makkelijk maakte.

Werken in de wind

Bij herfstweer hoort ook wind. Voor zacht licht heb je echter relatief grote modifiers nodig. In dit geval koos ik voor een eenvoudige paraplu. Paraplu’s en softboxen hebben echter als nadeel dat ze als een zeil kunnen werken.

Niet zo tof als je honderden euro’s aan belichting door de wind meegenomen ziet worden. Het zou ook niet de eerste keer zijn dat mijn flitsers op die manier hun einde vinden. Dan is het erg fijn als de moeder van je model je statief vast wilt houden.

Facebooktwitterreddittumblrmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *