Suicide Squad Harley Quinn shoot

Facebooktwitterrsstumblrinstagram

Afgelopen vrijdag deed ik een photoshoot gebaseerd op Harley Quinn uit de film Suicide Squad met Anne en Kaylee.

Harley Quinn

Een paar maanden geleden ging ik naar de bioscoop om de film Suicide Squad te zien. De film zelf vond ik een beetje tegenvallen. Eén van de hoofdpersonages, Harley Quinn, vond ik echter wel boeiend. Ik dacht meteen ‘die zou ik graag willen schieten’. Het idee bleef hangen en kort daarop plaatste ik een oproep op een facebookgroep voor fotografen, make up artists en modellen. De kleding zou nog wel een uitdaging worden dacht ik, modellen zal ik wel vinden. Dat had ik net verkeerd. Ik kreeg veel reacties van dames die de hele outfit hadden en graag zouden poseren voor de shoot. Die kleding was dan dus geen probleem. Er zat echter niemand tussen met de juiste look.kn1_6921

Toen dus besloten het anders te benaderen. Zelf de modellen uitzoeken en zelf de kleding zien te regelen. Voor dit laatste nam ik contact met de website www.funidelia.nl. Een online winkel voor verkleedkleding. Ik toonde ze mijn portfolio en ideeën voor de shoot. Al snel kreeg ik een positieve reactie. Van toegevoegde waarde was dat Funidelia meerdere soorten outfits van Harley Quinn hadden. Harley komt namelijk al voor in de comics van DC Comics in verschillende vormen. Behalve de outfit die zij draag in Suicide Squad, vond ik ook de outfit die zij in de comics draagt in een eerdere periode dan die getoond in de film. De zogenaamde ‘Arkham City Asylum Harley Quinn’ is uit de periode dat zij nog psychiater was en zo in contact kwam met de Joker, een patiënt van haar.kn1_6916

Over de Joker gesproken: op Funidelia zag ik ook nog een geschikte outfit voor hem en ik kon het niet laten voor een paar foto’s zelf in deze rol te kruipen. Hoewel ze het pak uit Suicide Squad ook hebben heb ik toch voor een pak gekozen dat ik gewoon cooler vond. Funidelia, bedankt voor de outfits!

Carly Dilys heeft de mooie visage en hairstyling voor de shoot geregeld en topwerk geleverd. Bedankt voor je inzet en het resultaat Carly.

De modellen voor deze shoot waren Kaylee en Anne, die ik beiden al eerder heb geschoten. Ik wist dus al dat ik van hun een mooie vertolking van deze rol kon verwachten en die verwachting is dan ook zeker uitgekomen. Dames bedankt voor jullie enthousiasme op een toch wel frisse dag.kn1_6925

 

 

 

Ulrich stond klaar om te assisteren tijdens deze shoot. Erg handig want normaal loop ik in m’n eentjes te slepen met twee of drie flitsers en een derde statief voor m’n tweede camera om te filmen.

Tenslotte wil ik Wilbert bedanken van W&N Kappers in Koog aan de Zaan, die al klaar stond met koffie in zijn kapsalon waar de visagiste en modellen terecht konden voor de visagie en het omkleden.

Foto’s

Ik moet sommige foto’s nog bewerken, maar hierbij alvast enkele previews. Binnenkort volgt ook een filmopname van de shoot!

kn1_6786 kn1_6808 kn1_6939 kn1_6941 kn1_6947

kn1_6749
kn1_6959
kn1_6860klein

kn1_6905 kn1_6924

kn1_6762 kn1_6846 kn1_7002


kn1_6975

kn1_6732

Facebooktwitterreddittumblrmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *