Golden hour shoot met Kanji

Facebooktwitterrsstumblrinstagram

Gisteravond was ik in natuurgebied ’t Twiske voor een “golden hour” shoot met Kanji. 

“Golden Hour”

Kort na zonsopkomst en kort voor zonsondergang heb je die mooie warme tinten van een laaghangende zon. Een moment dat daarom ook wel “golden hour” wordt genoemd. Een geliefd moment voor veel fotografen. Bij veel buitenshoots die ik voor mijn portfolio doe, probeer ik dan ook gebruik te maken van dit mooie zonlicht. Zoals bij sommige beachshoots afgelopen jaar en bijvoorbeeld ook de hersfshoot van vorig jaar in het Purmerbos.

Het is ook een relatief vluchtig en veranderlijk moment. Als je vooruit plant moet je rekening houden met de tijd dat de zon ondergaat. Of opkomt natuurlijk, maar ik persoonlijk schiet niet graag om 6 uur in de ochtend. Ook als je er eenmaal bent en je pakt dat moment van het laatste uur zon dan moet je relatief vaak je belichting aanpassen aan het zonlicht dat steeds verder afneemt. Heel anders dan een fotoshoot in een sportschool bijvoorbeeld.

Ondertussen wil je zoveel mogelijk foto’s schieten voordat het moment voorbij is dus kan je je nogal gehaast voelen als fotograaf (én model). Als je dat ook nog doet op een koud strand met een nog koudere Noordzee dan heb je nog meer reden om niet teveel tijd te verspillen. Bij de laatste Beachshoot vertrokken we toen eigenlijk het mooiste licht net begon te komen, omdat het gewoon te koud werd.

Gisteren had ik een shoot met Kanji in natuurgebied ’t Twiske. Zoals altijd was ik weer bang dat ik te laat had afgesproken en we het mooiste licht zouden missen. Ook nu bleek die zorg onterecht en was het licht het mooist aan het einde van de shoot. Ook was de temperatuur een stuk prettiger dan de laatste shoots aan het strand. Met name wat de watertemperatuur betrof.

Dat werkt toch een stuk relaxter:)

Op het laatste moment bedacht ik met dat het toch leuk zou zijn ook nog een beetje te filmen. Dus hierbij ook het filmpje dat we geschoten hebben.

Previews

 

 

Facebooktwitterreddittumblrmail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *