Schaduwen en reflecties

Schaduwen en reflecties

Facebooktwitterrsstumblrinstagram

Tijd voor wat leuke experimenten met natuurlijk licht op een prachtige locatie. Silhouetten tijdens zonsopkomst en spelen met schaduwen en reflecties. 

Shades, shadows and silhouets

Normaal gesproken als ik op een mooie locatie ben voor een shoot dan vind ik het eng om te experimenteren. Je wilt het immers niet verknallen. Net als een kok een stuk kobe beef niet wilt verpesten door een keer iets uit te proberen. Maar als je meerdere dagen achter elkaar op zo’n locatie bent, met model, dan kan je na een paar shoots in vertrouwde stijl wel wat dingen uitproberen.

De eerste geplande shoot met natuurlijk licht was overigens niet zo’n ‘experiment’. Silhouetten bij een zonsondergang of zonsopkomst zijn nauwelijks een technische uitdaging. Behalve het balanceren van de camera voor de foto’s waarop we samen poseerden dan.

Persoonlijk vond ik de foto’s die we spontaan maakten in natuurlijk licht vooral erg geslaagd. Net zoals de vorige foto’s in natuurlijk licht genomen onder een lekkende regengoot. Je ziet een bijzondere situatie en weet deze mooi vast te leggen. Een heel andere tak van sport dan het werken met eigen licht waarin je meer controle kunt uitoefenen en meer regie hebt.

Reflecties

De foto’s met reflectie in de zonnebril zijn op momenten gemaakt dat ik met mijn vrouw sprak en zag hoe mooi deze reflectie was. Bijvoorbeeld het strand met palmbomen reflecterend. Helemaal mooi met de ondergaande zon achter haar zorgend voor een bokeh (‘licht bolletjes’).

De foto’s met schaduwen van palmbladeren waren een spontaan idee tijdens een wandeling over het strand.

 

Facebooktwitterreddittumblrmail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *